Avocați din UE, implicați în deblocarea averilor oligarhilor ruși

Oligarhii ruși au angajat zeci de avocați din Uniunea Europeană pentru a-și debloca averile și accesul la vize de călătorie, stârnind astfel întrebări privind etica din sectorul juridic european.

Avocații din UE primesc un onorariu generos pentru a recupera bunurile și activele înghețate ale rușilor. Chiar dacă avocații nu comit nicio ilegalitate, acest val de litigii din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene are un efect descurajator asupra acțiunilor viitoare ale Uniunii împotriva războiului rus din Ucraina. În plus, avocații își pun în joc reputațiile, având în vedere opinia publică anti-război a societății europeane.

Unul dintre apărătorii celor vizați de sancțiunile UE este Thierry Bontinck, un renumit avocat belgian și cel mai solicitat de către oligarhii ruși. Acesta are la activ mai mult de 50 de cazuri împotriva sancțiunilor UE, în ultimii 15 ani. În prezent, el reprezintă clienți importanți precum Roman Abramovich, Oleg Deripaska și Gennady Timchenko.

Reprezentarea oligarhilor ruși în cadrul CEJ generează întrebări etice și controversă în Europa, punând avocații în fața presiunilor și criticilor în timpul apărării clienților controversați. De asemenea, litigiile în numele acestor oligarhi ruși au potențialul de a influența acțiunile UE în contextul conflictului din Ucraina și pot avea consecințe semnificative în relațiile dintre UE și Rusia.

Facebook

Comentarii

116 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *