Descinderi la Chișinău: Bani pentru partidele pro-ruse

O operațiune de amploare a fost desfășurată, în noaptea de luni spre marți, pe Aeroportul din Chișinău, scrie News.ro.

Oamenii legii din Republica Moldova au avut informații că apropiați ai oligarhului fugar Ilan Șor – care se întorceau de la Moscova – ar urma să introducă în țară sume mari de mari, care depășeau cu mult limita legală. Banii urmau să fie folosiți pentru susținerea partidelor pro-ruse din Republica Moldova.

Din informațiile autorităților de la Chișinău, ar fi fost vorba de 800.000 de lei moldovenești (42.000 de euro), dar, în urma pechezițiilor, s-a constatat că suma era mult mai mare, în total 20 milioane de lei moldovenești (1 milion de euro).

Banii au fost introduși în țară, într-o singură zi, prin intermediul curierilor, spun autoritățile moldove, și aceștia ar proveni de la grupul lui Ilan Șor, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernăuţeanu.

Descinderile la aeroport și cele peste 150 de percheziții au avut loc după ce, cu câteva zile în urmă, oligarhul fugar Ilan Şor a anunţat, de la Moscova, crearea blocului politic Pobeda (”Victoria”). Ilan Şor a spus că formaţiunea va participa la alegerile prezidenţiale împotriva pro-europenei Maia Sandu şi la referendumul, care va fi organizat tot în toamna acestui an, pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat că investighează blocul politic „Victoria”, format la Moscova, ca fiind o acţiune care ar atenta la siguranţa statului.

Prin crearea acestui bloc politic, pe care îl susține, Moscova ar urmări destabilizarea Republicii Moldova.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *