Percheziții DNA la președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL)

Procurorii DNA efectuează, în această dimineață, 19 percheziții la domiciliul președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, la membri ai familiei acestuia, precum și la câteva societăți comerciale și o instituție publică. De asemenea, percheziții au loc și la locuința surorii acestuia, prin intermediul căreia s-ar fi luat mita.

Percheziția vizează și reședința din cartierul de lux „Stejarii” din nordul Capitalei. Dumitrescu are, în această zonă a Bucureștiului, un apartament de 800 de metri pătrați, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro. Potrivit G4Media, soția lui Iulian Dumitrescu conduce un Lamborghini Urus, cu o valoare de 250.000 de dolari.

Iulian Dumitrescu este suspectat că a luat mită la contractul pentru centura Mizil.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, completată în iunie 2023, Iulian Dumitrescu deţine două apartamente – achiziționate în 2005 și 2008, precum şi un autoturism Range Rover din 2014. 

În 2023, Dumitrescu menţionează, la capitolul împrumuturi, 45.000 de euro daţi Partidului Naţional Liberal, precum şi trei împrumuturi către persoane fizice, totalizând 170.000 de lei şi 70.000 de euro.

Iulian Dumitrescu va fi dus la DNA București pentru audieri

Ancheta DNA ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova, potrivit Agerpres, care citează surse judiciare.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, Iulian Dumitrescu ar urma să fie adus la sediul central al DNA pentru audieri. El ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii.

DNA a confirmat, într-un comunicat de presă, că face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite începând din 2020 și până în prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Președintele Consiliului Județean Prahova a transmis, ca primă reacție privind ancheta DNA, că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile solicitate și nu se va folosi de funcțiile deținute.

Liderul din Prahova, Iulian Dumitrescu (51 de ani), are un mandat la conducerea Consiliului Județean și două de senator. El a candidat din partea PNL pentru Consiliul Judeţean Prahova, obţinând, în 2020, sprijinul USR.

Deține și funcție politică la nivelul PNL, fiind unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai partidului.

Este unul dintre liderii influenți ai PNL, el fiind unul dintre principalii candidați pentru portofoliul Transporturilor, în guvernul Nicolae Ciucă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *