Alegeri în SUA: Democrații pierd teren, pe fondul îngrijorărilor economice

Pe măsură ce se întețește campania electorală de la jumătatea mandatului, democrații americani pierd teren în ultimele săptămâni, potrivit unui nou sondaj. Tendința e determinată în mare parte de îngrijorările legate de economie și inflație, care continuă să-i îndepărteze pe americani de partidul președintelui Biden, potrivit Forbes.

În timp ce democrații s-au bazat foarte mult pe dreptul la avort pentru a mobiliza alegătorii, sondajele arată că preocupările legate de economie și inflație depășesc cu mult pe cele legate de avort, doar 5% dintre alegătorii potențiali spunând că avortul este cea mai importantă problemă cu care se confruntă țara, față de 26% care aleg economia și 18% alegând inflația.

Democrații pierd teren în rândul alegătorilor

Aceste rezultate se aseamănă cu cele din alt sondaj, care arată că republicanii câștigă teren pe măsură ce se apropie ziua alegerilor. Un sondaj CNN/SSRS a arătat că 48% dintre alegătorii din districtele oscilante înclină spre dreapta, comparativ cu 43% care au declarat că ar vota pentru democrați.

Două curse în care democrații și-au pierdut avansul în sondaje în ultimele săptămâni sunt cele pentru Senat din Wisconsin și Nevada. Democrații dețin o majoritate de 222-213 în Camera Reprezentanților, dar se așteaptă ca republicanii să câștige până la 20 de locuri pe 8 noiembrie. Republicanii au 72% șanse de a obține controlul majorității, față de o probabilitate de 28% pentru democrați, potrivit FiveThirtyEight.

De asemenea, președintele Joe Biden ar pierde în fața predecesorului său Donald Trump, dacă ar avea loc astăzi alegeri, 45% dintre alegători susținându-l pe Trump și 44% spunând că ar vota pentru Biden, potrivit sondajului Siena/Times.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *