Decizie controversată: Viktor Orban eliberează traficanții de persoane din închisoare

Într-o mișcare surprinzătoare, guvernul Orban a emis un decret care permite eliberarea timpurie a deținuților străini condamnați pentru trafic de persoane.

Ungaria s-a poziționat ca un adversar ferm al imigrației, arestând numeroși traficanți care încercau să transporte ilegal persoane. Cu toate acestea, într-o întorsătură neașteptată, guvernul maghiar demonstrează acum o atitudine indulgentă față de persoanele implicate în acest tip de infracțiuni.

Decretul prevede că traficanții condamnați pot fi eliberați cu condiția de a părăsi Ungaria în termen de 72 de ore și de a-și executa restul pedepsei în țara lor de origine.

Decizia pare a fi motivată de măsuri de economisire, oficialii maghiari argumentând că menținerea traficanților străini în închisori reprezintă o povară costisitoare pentru contribuabili. Mai mult, guvernul vizează reducerea supraaglomerării din închisori, acestea găzduind în prezent un număr semnificativ de deținuți străini.

Austria, o țară vecină, a exprimat o profundă îngrijorare cu privire la acest decret, considerându-l o măsură periculoasă și temându-se de o creștere a traficanților care intră pe teritoriul său. Ministrul austriac de Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei pentru a obține clarificări.

Postul de televiziune maghiar RTL a difuzat un reportaj sub acoperire care dezvăluia cum administrația penitenciarelor îi însoțește pe deținuți până la o stație de cale ferată dintr-un oraș de la graniță, încurajându-i să părăsească țara. Anchete ulterioare au relevat că traficanții eliberați sunt adesea lăsați în libertate fără o monitorizare corespunzătoare, lucru ce a dus la cazuri în care indivizii au ignorat obligația de a se întoarce în țara de origine și au călătorit către alte destinații, precum Franța.

Facebook

Comentarii

171 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *