Danemarca donează echipament militar Ucrainei

Danemarca donează Ucrainei echipament militar în valoare de aproape 3,7 miliarde de coroane daneze (echivalentul a 495 de milioane de euro), conform unui anunț făcut joi de către Ministerul danez al Apărării. Această gest de sprijin vine ca o reiterare a angajamentului ferm al țării scandinave față de Ucraina în fața agresiunii ruse, conform informațiilor furnizate de AFP.

Ministerul danez al Apărării a specificat că această donație generoasă include o gamă variată de echipament militar, cum ar fi tancuri, vehicule de luptă de infanterie, muniție de artilerie, drone și arme de calibru mic.

Anunțul vine la doar două zile după vizita ministrului danez al apărării la Kiev și reprezintă a 13-a donație în sprijinul Ucrainei. Echipamentul furnizat acoperă cerințele specifice ale Ucrainei, în special muniție, obuze de artilerie, tancuri și vehicule blindate, iar finanțarea a fost realizată în colaborare cu Germania.

Ministrul de externe al Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a subliniat importanța acestui sprijin, afirmând că: „Această donație confirmă că Ucraina poate conta pe sprijinul neclintit al Danemarcei în lupta sa pentru libertate.”

De asemenea, Rasmussen a adăugat că „Această donație transmite, de asemenea, un semnal important Ucrainei și Rusiei: nu ne vom pierde din vedere obiectivul, chiar dacă atenția lumii este în prezent concentrată asupra Israelului și Palestinei.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *