Dâmbovița Megyei Robbanás: Rafila szerint további nyolc sérültet szállítanak ausztriai, németországi és norvégiai kórházakba

A crevediai robbanások további nyolc sérültjét hazai egészségügyi intézményekből ausztriai, németországi és norvégiai kórházakba szállítják – tudatta a vasárnap délutáni sajtótájékoztatón az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila bejelentése alapján a betegeket két repülőgép szállítja majd külföldre.

A miniszter elmondta, hogy a crevediai robbanásokban két halálos áldozatot követtek el, közülük az egyiknek több mint 95 százaléka leégett a testfelületén. Az 56 sérült közül vasárnap hajnalban és reggel kettőt Brüsszelbe, illetve kettőt Milánóba szállítottak. A Milánóba szállított sérült betegek közül egy 68 éves férfi kritikus állapotban van, az olasz orvosok mindent megtesznek az életben tartásáért – részletezte Rafila.

Hozzátette, hogy a külföldre szállított betegeket hozzátartozóik is elkísérhetik, a kormány állja a szállás és az utazási költségeiket.

A miniszter beszámolója szerint Romániában kezelt sérültek közül 30-at, köztük 27 tűzoltót és három civilt, a bukaresti Floreasca-kórházba irányítottak. Öt beteg gépi lélegeztetést igényel közülük. További 13 sérült fekszik a fővárosi Bagdasar Arseni Égéssebészeti Kórházban, egy-egy páciens pedig a bukaresti Elias Egyetemi Kórházban, a Bukaresti Sürgősségi Egyetemi Kórházban, illetve a târgoviştei megyei kórházban – tájékoztatott Rafila.

Kiemelte, hogy az áldozatok hozzátartozói pszichológiai segítséget kapnak, és szükség esetén egy telefonos segélyvonalat is elérhetnek a támogatás érdekében.

Végezetül kijelentette: véleménye szerint a kormány orvosi szempontból helyesen és felelősségteljesen kezelte a crevediai robbanások következményeit.

Forrás: Agerpress

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *