Dacă n-au ce mânca, duceți copiii la McDonalds – Cinismul cancelarului Nehammer înfurie Austria

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este ținta criticilor virulente în țara sa și a ironiilor din toată lumea, după o serie de declarații care de care mai șocante. Adversarul intrării României în Schengen a afirmat, la o întâlnire cu membri ai partidului său, că oamenii sunt săraci pentru că nu vor să muncească mai mult și că e imposibil să existe în Austria copii care nu au o masă caldă, din moment ce se pot duce la McDonalds. ”Cineva susține serios că trăim într-o țară în care părinții nu-și permit această mâncare pentru copilul lor?”, întreabă Nehammer, într-o înregistrare devenită virală.

„Dacă nu am destui bani, muncesc mai mult. Pentru că așa o să am mai mulți bani. Dar asta nu se întâmplă. Cota locurilor de muncă part-time este neschimbată”, a afirmat cancelarul conservator, apoi a continuat, în aceeași logică șocantă:

”Ce înseamnă: un copil nu primește o masă caldă în Austria? Știți care este cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu este sănătoasă, dar este ieftină. Un hamburger la McDonalds. 1,40 euro. Dacă cumpăr și cartofi prăjiți – 3,50 euro. Și acum cineva susține serios că trăim într-o țară în care părinții nu-și permit această mâncare pentru copilul lor?”, a spus Nehammer.

În replică, un lider social-democrat a spus: ”Videoclipul lui Nehammer este o palmă pentru toți cei care nu s-au născut cu o lingură de aur în mână”.

Presa austriacă a comparat cinismul cancelarului cu al Mariei Antoaneta, regina Franței intrată în istorie prin remarca, din ajunul Revoluției de la 1789, despre condiția săracilor: ”Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”.

Nu sunt singurele gafe din aceste zile de campanie electorală: ÖVP, partidul lui Nehammer, și-a ilustrat campania ”Crede în Austria” cu o fotografie cu ruble rusești, iar postările online ale formațiunii sunt subiect de ironii din cauza greșelilor de ortografie.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *