Cutremur la Napoli

Luni, Napoli a suferit un cutremur care a produs panică în rândul populației. Seismul, care a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, a zguduit ieri regiunea vulcanică Campi Flegrei din Italia, la vest de Napoli, în timp ce locuitorii șocați au postat videoclipuri cu mașini acoperite sub dărâmături.

Deși potrivit agenției de protecție civilă a Italiei, cutremurul nu a provocat răni sau pagube majore, a cauzat panică în rândul locuitorilor, care au ieșit în stradă, pe fondul temerilor că seismul ar putea fi preludiul unei erupții vulcanice.

Zona din jurul vulcanului Campi Flegrei, care a erupt ultima dată în 1538, a fost scena unei activități seismice intensificate în ultimele zile. Aproximativ jumătate de milion de oameni trăiesc în regiunile din jurul Campi Flegrei și ar fi în pericol în cazul unei erupții.

Un studiu comun al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV) și University College London (UCL) a constatat încă din iunie că vulcanul se îndrepta spre „punctul de rupere” .

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *