Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs în această dimineaţă

Un cutremur cu magnitudine de 5,2 pe scara Richter s-a produs în această dimineaţă, la ora 6.50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Iniţial, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 5,5 grade, dar ulterior a revizuit în scădere la 5,2 pe scara Richter.

Conform noilor date, cutremurul a avut în apropierea următoarelor oraşe: 73 km est de Braşov, 72 km nord-est de Ploieşti, 117 km vest de Brăila, 120 km vest de Galaţi şi 122 km nord de Bucureşti.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, astăzi, că nu au fost trimise mesaje RO-ALERT cu privire la cutremurul de dimineaţă.

„De când s-a resimţit cutremurul, au intrat în procedură colegii de la Pompieri, mai ales cu verificarea zonelor vulnerabile. A fost trimisă o echipă de la Pompieri în Bucureşti pentru verificarea Centrului vechi. Nu s-au primit apeluri la 112 şi nici nu s-au înregistrat efecte”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Şeful DSU a transmis și câteva recomandări în caz de cutremur. „În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă”.

 Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Cutremurul ar fi fost resimţit şi în Bulgaria, Moldova, Serbia şi Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *