Cupa Asiei – sferturi de finală

Iran și Siria s-au întâlnit în optimile de finală ale Cupei Asiei. Naționala Iranului a intrat în meci ca favorită, dar întâlnirea s-a dovedit a fi departe de o misiune ușoară pentru echipa cotată drept favorită.

În prima repriză, iranienii au impus o dominație teritorială, controlând posesia și testând mai des poarta adversă. În minutul 34, Iranul a primit un penalty, care a fost transformat de Mehdi Taremi.

După pauză, Iranul și-a continuat dominația, dar lucrurile nu au mers așa cum era planificat pentru echipă. În minutul 62, sirienii au egalat în mod neașteptat scorul: Omar Khribin a restabilit egalitatea în meci transformând cu succes o lovitură de pedeapsă.

Meciul a ajuns în prelungiri, situația complicându-se pentru iranieni după ce au rămas în zece oameni în urma eliminării lui Taremi. În cele din urmă, câștigătorul a trebuit să fie stabilit prin lovituri de departajare. Iranienii au fost cei care au transformat toate loviturile de departajare, în timp ce Siria a ratat un penalty, ceea ce a dus la eliminarea lor din turneu.

În sferturile de finală, naționala Iranului va înfrunta Japonia. Meciul este programat pentru 3 februarie.

Programul sferturilor de finală:
02/02 12:30 Tadjikistan vs Iordania
02/02 16:30 Australiavs Coreea de Sud
03/02 12:30 Iran vs Japonia
03/02 16:30 Qatar vs Uzbekistan

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *