Cupa Asiei: Australia – Coreea de Sud

Unul dintre cele mai interesante meciuri din etapa sferturilor de finală ale Cupei Asiei 2023 se va disputa la „Al JanoubStadium”. Echipele naționale ale Australiei și Coreei de Sud vor concura pentru un loc în semifinale.

Naționala Australiei este considerată una dintre favoritele Cupei Asiei din 2023 și, până acum, s-a ridicat în general la nivelul așteptărilor. Echipa s-a confruntat cu probleme minore abia în al treilea meci, când a trebuit să împartă puncte cu Uzbekistanul (1-1). În cele două meciuri precedente, „Socceroos” au învins confortabil Siria-India (2-0) și Siria (1-0). În ciuda pierderii de puncte, australienii au terminat pe primul loc și și-au asigurat un adversar favorabil în playoff – Indonezia pe care l-a depășit cu 4 – 0.

De cealaltă parte, echipa lui Jürgen Klinsmann este considerată și ea printre favoritele turneului. Cu toate acestea, spre deosebire de adversarul lor, faza grupelor pentru „Tigrii asiatici” a fost una complicată. După ce au învins convingător Bahrain-ul (3-1), coreenii au reușit să remizeze de două ori cu Iordania (2-2) și Malaezia (3-3). Interesant este faptul că remiza din cel de-al treilea meci i-a ajutat să evite confruntarea cu Japonia în primul tur al play-off-ului și, se presupune, să obțină un adversar mai ușor. După cum s-a dovedit, acest adversar „mai ușor” a fost doar pe hârtie. În partida cu Arabia Saudită, coreenii au reușit să egaleze scorul abia în minutul 90+9. Biletul pentru sferturile de finală a trebuit să fie asigurat la loviturile de departajare (4-2).

Pentru Australia, confruntarea cu „Tigrii asiatici” este o sarcină dificilă. În ultimele zece întâlniri, „Socceroos” au înregistrat o singură victorie și patru înfrângeri.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *