Cumnatul fugar al lui Geoană a fost găsit. Va fi extrădat?

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, dat în urmărire internațională, a fost localizat în Turcia. Potrivit G4Media, Costea ar fi bolnav de cancer. Tribunalul Bucureşti a constatat că sunt întrunite condiţiile pentru solicitarea extrădării.

Ionuţ Costea a fost condamnat în 2023 la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Ionuţ Costea a fost dat în urmărire internaţională în 29 mai 2023, la trei zile de la sentință.

În același dosar a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare fostul ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Fostul deputat PDL Cristian Boureanu a scăpat ca urmare a intervenirii prescripției.

Șpagă de 20 de milioane euro

Potrivit DNA, mita primită de oficialii români de la compania austriacă care a reabilitat calea ferată București – Constanța se ridică la aproape 20 de milioane de euro.

La momentul condamnării, cumnatul său Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO, declara: „Chiar şi în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepţie, deciziile judecătoreşti trebuie respectate şi duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate. Eu şi Mihaela vom continua să fim alături de nepoţii noştri şi să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *