Cuba: Rețea rusă de recrutare pentru operațiuni în Ucraina

Guvernul cubanez a anunțat identificarea unei rețele rusești de recrutare pentru operațiuni militare în Ucraina. Acest anunț surprinzător vine în urma unor investigații realizate de Ministerul cubanez de Interne, care a dezvăluit activitățile acestei rețele.

Potrivit comunicatului oficial emis de diplomația de la Havana și citat de agențiile internaționale de presă, Ministerul cubanez de Interne lucrează la neutralizarea și dezmembrarea unei rețele de trafic de ființe umane, care operează din Rusia și care are ca scop încorporarea cetățenilor cubanezi în forțele militare implicate în operațiuni din Ucraina.

Ministrul de Externe al Cubei, Bruno Rodriguez, a declarat fără a oferi detalii că guvernul cubanez acționează conform legii împotriva acestor operațiuni ilegale și respinge categoric orice formă de mercenariat.

Mărturiile unor tineri păcăliți

Media cubaneză a difuzat mărturiile a doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, care au declarat că au fost păcăliți să lucreze pentru armata rusă sub pretextul unor slujbe de zidari pe șantiere din Ucraina. Aceștia au afirmat că au fost contactați și recrutați prin intermediul platformei Facebook.

Într-un videoclip în care tinerii apar într-un autobuz care îi transporta din Ucraina în Rusia, ei strigă disperați: „Vă rog să ne ajutați, încercați să ne scoateți de aici cât mai curând posibil, pentru că ne este frică.”

blank

În imagini, tinerii erau însoțiți de soldați ruși, confirmând astfel afirmațiile lor cu privire la recrutare.

Cuba nu susține invazia rusă în Ucraina

Havana, avanpostul comunismului în emisfera vestică, continuă, așadar, să fie în centrul atenției internaționale. Deși regimul comunist fondat în 1959, sub conducerea lui Fidel Castro Ruz, supraviețuiește încă, Cuba a ales să nu sprijine invazia rusă din Ucraina. Acest lucru arată o dezaprobare a acțiunilor militare desfășurate de Rusia în Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *