Președintele Croației, declarație-șoc: Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina

Crimeea, peninsula de la Marea Neagră anexată de Rusia în 2014, nu va mai face niciodată parte din Ucraina, a declarat luni președintele croat Zoran Milanovic, în declarații în care a detaliat obiecția sa față de acordarea de către Zagreb de ajutor militar Kievului.

În decembrie, legislatorii croați au respins o propunere ca țara să se alăture unei misiuni a Uniunii Europene în sprijinul armatei ucrainene, reflectând diviziunile profunde dintre Milanovic și premierul Andrej Plenkovic.

Un critic vocal al politicii occidentale în Ucraina, Milanovic a declarat că nu dorește ca țara sa, cel mai nou stat membru al UE, să se confrunte cu ceea ce el a numit consecințe potențial dezastruoase din cauza războiului din Ucraina, care durează de 11 luni.

Ceea ce face Occidentul în legătură cu Ucraina „este profund imoral, deoarece nu există nicio soluție (la război)”, a declarat Milanovic reporterilor în timpul unei vizite la cazărmile militare din orașul Petrinja, în estul țării, referindu-se la sprijinul militar occidental pentru Kiev.

„Este clar că (Crimeea) nu va mai face niciodată parte din Ucraina”, a adăugat Milanovic.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis să restabilească dominația ucraineană asupra Crimeei, confiscată și anexată de Rusia în 2014, într-o mișcare nerecunoscută de majoritatea celorlalte țări.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.