Creștere semnificativă a numărului de migranți în Slovacia, înaintea alegerilor din septembrie

Slovacia se confruntă cu o creștere bruscă a numărului de migranți care traversează granița dintre Ungaria și Serbia pentru a intra în Uniunea Europeană, majoritatea acestora provenind din Siria și având drept destinație țările mai bogate din Europa, cu precădere Germania. Această creștere a numărului de migranți survine înaintea sezonului rece de toamnă și iarnă și atrage atenția politicienilor, cu alegerile programate pentru 30 septembrie în Slovacia.

Orașele mici de la granița sudică a țării, precum și comunitățile rurale, sunt tot mai afectate de fluxul constant de refugiați care se odihnesc sau înnoptează în parcurile și terenurile lor de sport. Cu toate că oficialii din Slovacia susțin că nu este posibil să se facă granița cu Ungaria impenetrabilă, guvernul a anunțat că armata va colabora cu poliția pentru a înregistra migranții și pentru a efectua patrule în orașele din zona de frontieră.

Ministrul de Interne a declarat că numărul imigranților ilegali reținuți a crescut de nouă ori, ajungând la peste 27.000 până acum în acest an. Ca măsură de descurajare, guvernul a propus încetarea practicii de a emite formulare de înregistrare pentru migranți, un aspect care, susțin oficialii, atrage migranți, deși aceștia continuă în mare parte călătoria lor spre Europa de Vest.

Guvernul se angajează să îmbunătățească aprovizionarea cu alimente și igiena în locurile în care migranții așteaptă să fie înregistrați. Aceste măsuri au fost adoptate după plângeri din locuri precum o fostă fabrică de cherestea din orașul Velky Krtis, situat în sudul țării, unde aproximativ 750 de migranți au fost cazați miercuri dimineața.

Într-o încercare de a distribui povara asupra departamentelor de poliție și pentru a accelera procesul de înregistrare, guvernul de la Bratislava a început să transporte migranții cu autobuzele în alte locuri din țară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *