Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în România: Peste 14,000 de infectări în ultima săptămână

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în România, cu un număr total de 14.861 de cazuri noi înregistrate în perioada 18 – 24 septembrie. Aceasta este o creștere alarmantă față de săptămâna anterioară și ridică semne de întrebare cu privire la evoluția pandemiei în țară.

Cel mai afectat este Bucureștiul, unde s-au înregistrat cei mai mulți pacienți, iar numărul cazurilor a crescut cu 3.600 în comparație cu săptămâna anterioară. Autoritățile susțin că majoritatea acestor cazuri sunt cauzate de subvariante ale virusului Omicron, care par să aibă o virulență mai redusă decât varianta originală, dar care totuși pot cauza complicații, în special la persoanele în vârstă sau cu boli asociate.

Potrivit declarațiilor medicului infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al Spitalului Matei Balș din București, „România ar trebui să fie interesată de vaccinare. O variantă opdatată a vaccinului era de așteptat. În momentul în care „virusul își schimbă cămașa”, și o face destul de des, trebuie să vii și cu o variantă care fie pe măsură.”

La nivelul spitalelor, peste 1.100 de persoane sunt internate din cauza COVID-19, iar 74 dintre acestea se află în stare gravă la terapie intensivă (ATI). Din totalul pacienților internați, 197 sunt copii, iar doi dintre aceștia se află în ATI, ceea ce reprezintă o preocupare suplimentară pentru autorități și cadrele medicale.

În plus, în ultima săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 27 de decese cauzate de COVID-19, majoritatea victimelor având vârste de peste 70 de ani. Aceste cifre tragice subliniază importanța continuării eforturilor de vaccinare și respectarea măsurilor de prevenție pentru a proteja comunitatea împotriva răspândirii virusului.

Facebook

Comentarii

62 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *