Italia: Premierul Meloni își recunoaște eșecul în criza migrației

Giorgia Meloni și-a exprimat dezamăgirea față de evoluția situației imigrației în Italia într-un interviu acordat postului italian de televiziune TG1. Acest interviu a avut loc în contextul aniversării victoriei partidului său în cadrul alegerilor de anul trecut. „Este clar că ne așteptam la mai mult în materie de imigrație atunci când am muncit atât de mult”, a declarat Meloni, subliniind că rezultatele nu au fost cele scontate.

Partidul lui Meloni a fost ales în mare parte pe baza promisiunii de a reduce imigrația în masă în Italia, însă numărul sosirilor cu ambarcațiuni din Africa de Nord a crescut semnificativ. Potrivit Ministerului de Interne, peste 130.000 de migranți au fost înregistrați în Italia până acum în 2023, în comparație cu 70.000 în aceeași perioadă din 2022.

Această creștere a generat tensiuni în coaliția de guvernare, deoarece principalul partener al lui Meloni, vicepremierul Matteo Salvini din Liga anti-imigrație, a respins eforturile Uniunii Europene de a gestiona afluxul de migranți, numindu-le un „act de război”. Salvini a închis porturile italiene pentru navele de salvare a migranților când era la guvernare în 2019 și a cerut o abordare mai dură în prezent.

Uniunea Europeană a promis să intensifice eforturile sale și să deblocheze fonduri pentru Tunisia, de unde pleacă multe ambarcațiuni către Italia, în cadrul unui pact pentru a reduce migrația din această țară. Cu toate acestea, tensiunile rămân ridicate între partidele politice italiene cu privire la modul de gestionare a situației.

În timp ce Guvernul german a anunțat finanțarea unui ONG care efectuează operațiuni de salvare pe mare în Mediterana, Liga lui Salvini a condamnat această decizie, numind-o „o interferență foarte gravă” în afacerile italiene.

Într-un efort de a controla situația, guvernul lui Meloni a restricționat activitățile navelor de salvare și a încurajat repatrierea migranților care nu sunt eligibili pentru azil. Mai mult, un decret recent prevede că migranții care așteaptă o decizie de azil trebuie să plătească un depozit de 5.000 de euro sau să fie trimiși în centre de detenție.

Cu toate acestea, partidele de opoziție, cum ar fi Partidul Democrat de centru-stânga, consideră că politica de imigrație a dreptei italiene a eșuat și au criticat demersurile acestora ca fiind demagogice și ineficiente în ceea ce privește respectarea drepturilor omului și protejarea intereselor Italiei.

Facebook

Comentarii

88 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *