Cresc cazurile de Covid-19. Peste 11.000 de infectări, într-o săptămână

Peste 11.000 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate, săptămâna trecută, potrivit datelor prezentate astăzi de Ministerul Sănătății. Conform acestui ultim raport, se observă că este o creștere mare a cazurilor noi – cu 4.055 mai multe decât în intervalul precedent.

Important de precizat că, potrivit autorităților, peste 3.500 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, și anume care au fost testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În acest moment, numărul pacienților care se află în spitale se apropie de 1.000, iar la terapie intensivă, sunt internate 63 de persoane. Dintre aceștia, 40 sunt nevaccinaţi.

Tot în cursul săptămânii trecute, au fost raportate și 18 decese. Decesele au fost înregistrate: 1 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Din totalul pacienţilor decedaţi, 17 prezentau comorbidităţi, iar 5 erau vaccinaţi.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, ieri, că sunt 2.000 de îmbolnăviri pe zi, o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19, dar că acest trend se va menține doar pentru o perioadă de două săptămâni, după care ar trebui să fie din ce în ce mai puține. Acesta a recomandat spitalelor din țară să fie, totuși, pregătite și pentru o creștere a numărului de cazuri.

Potrivit ministrului Rafila, tulpinile circulante din momentul de faţă nu produc îmbolnăviri la fel de grave. În plus, există și un anumit nivel de imunitate a populației.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *