Credit Suisse, plan pentru a strânge 4 miliarde de dolari, susținut de Arabia Saudită

Banca elvețiană Credit Suisse a anunțat că intenționează să atragă capital nou de miliarde de euro, să reducă 9.000 de locuri de muncă și să își modernizeze unitatea de investiții bancare, în cel mai recent efort de redresare a situației grupului.

Al doilea mare creditor elvețian a raportat joi pierderi uriașe în al treilea trimestru, în timp ce a lansat o revizuire strategică menită să pună capăt unei serii de scandaluri și să creeze „o bancă mai simplă, mai concentrată și mai stabilă”.

Potrivit AlJazeera, Credit Suisse a declarat că intenționează să strângă capital în valoare de patru miliarde de franci elvețieni (4 miliarde de dolari) prin emiterea de noi acțiuni către investitori calificați, printre care se numără Saudi National Bank, care s-a angajat să investească până la 1,5 miliarde de franci elvețieni pentru a obține o participație de până la 9,9%. Acest lucru ar face-o să fie al doilea cel mai mare acționar al grupului.

De asemenea, banca a declarat că își va reduce numărul de angajați de la 52.000 la sfârșitul lunii septembrie la aproximativ 43.000 în următorii trei ani, „reflectând uzura naturală și reducerile de personal vizate”.

Totodată, a anunțat că intenționează să își desprindă activitățile de consultanță și piețele de capital într-o afacere separată, sub numele de CS First Boston, într-o reînnoire a unui fost brand, și a acceptat să vândă o mare parte din afacerea sa cu produse securitizate către Apollo Global Management și PIMCO.

Facebook

Comentarii

60 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *