Credit Suisse va concedia 5.000 de angajați

Credit Suisse ia în considerare eliminarea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă, adică a unui post din 10, ca parte a unei campanii de reducere a costurilor la a doua mare bancă din Elveția, a declarat pentru Reuters o sursă cu cunoștințe directe despre acest subiect, care a ales să rămână anonimă.

Amploarea potențialelor reduceri de locuri de muncă subliniază provocarea cu care se confruntă Credit Suisse și noul director general Ulrich Koerner, care încearcă să readucă banca pe linia de plutire după o serie de scandaluri. Banca a refuzat să comenteze în afară de a repeta că va oferi o actualizare a revizuirii strategiei sale odată cu rezultatele din trimestrul al treilea, spunând că orice raportare cu privire la rezultate este speculativă.

Credit Suisse a avut un an de „tranziție”

Credit Suisse a numit anul 2022 un an de „tranziție”, cu o schimbare de gardă, restructurări pentru a reduce asumarea de riscuri în domeniul bancar de investiții și consolidarea gestionării averilor. Banca cu sediul la Zurich a respins speculațiile potrivit cărora ar putea fi cumpărată sau divizată.

Discuțiile privind reducerea locurilor de muncă sunt în curs de desfășurare, iar numărul reducerilor ar putea să se schimbe în continuare, a precizat sursa citată. Ziarul elvețian Blick a raportat anterior că peste 3.000 de locuri de muncă vor fi desființate. Credit Suisse a declarat deja că va reduce costurile sub 15,5 miliarde de franci elvețieni (15,8 miliarde de dolari) pe termen mediu, față de 16,8 miliarde de franci pe an în acest an.

Koerner, promovat în funcția de director general în urmă cu puțin peste o lună, a primit sarcina de a restrânge serviciile bancare de investiții și de a reduce costurile cu peste 1 miliard de dolari pentru a ajuta banca să își revină după o serie de eșecuri și scandaluri. Revizuirea sa strategică, a doua în mai puțin de un an, va evalua opțiunile pentru bancă, reafirmându-și în același timp angajamentul de a servi clienții bogați.

Creditorul elvețian se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a-și redresa activitatea și pentru a-și îmbunătăți rezistența financiară. Koerner, în vârstă de 59 de ani, expert în restructurări, i-a succedat lui Thomas Gottstein în funcția de director general în august, după doi ani tumultuoși, punctați de pierderi uriașe, o rară condamnare în instanță pentru banca din Elveția și o prăbușire cu 40% a acțiunilor sale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *