Cozi kilometrice la granița Rusiei cu Georgia

Cozi kilometrice de mașini au fost înregistrate, astăzi, la granița Rusiei cu Georgia, țară în care rușii fug pentru a evita să fie chemați să lupte în războiul din Ucraina, în urma ordinului președintelui rus Vladimir Putin de a mobiliza sute de mii de rezerviști, transmite Reuters, potrivit Digi24.

Cei care vor să treacă granița au de așteptat ore întregi, în unele cazuri chiar zile. Au fost și ruși care au renunțat la mașini și au pornit pe jos către punctul de frontieră, în speranța că vor scăpa de recrutare.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi trimis un transportor blindat pentru trupe, în punctul de control din Osetia de Nord, la granița cu Georgia, „în cazul în care rezerviștii vor să treacă de punctul de control și să părăsească țara fără nici o formalitate la frontieră.”

Exodul în masă al tinerilor ruși are loc și în contextul în care s-a vorbit despre o măsură de închidere a frontierelor, pe care ar urma să o ia Rusia pentru a nu le mai permite persoanelor să plece din țară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, astăzi, că autorităţile „nu au luat încă nici o decizie” în această etapă cu privire la închiderea frontierelor, în contextul manifestaţiilor şi exodului de cetățeni ruşi în străinătate.

Mobilizarea militară anunțată de președintele Vladimir Putin, miercurea trecută, a provocat și un val de manifestaţii, în mai multe orașe rusești, inclusiv la Moscova, care au fost soldate cu mii de arestări. Astăzi, în Daghestan, regiune din sud-vestul Rusiei, au avut loc manifestații împotriva ordinului de mobilizare, peste 100 de persoane fiind arestate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *