Corupție în organizarea Jocurilor Olimpice Paris 2024: Percheziții și anchete în desfășurare

Mai multe clădiri destinate pregătirilor Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024 au fost percheziționate azi, în cadrul unor investigații judiciare care vizează posibile nereguli în contractele de achiziții publice.

Anchetatorii au descins la sediile Comitetului de Organizare (Cojop) din Saint-Denis, la instituția publică responsabilă cu infrastructurile olimpice (Solideo) din Paris, dar și la sedii de companii și birouri de consultanță.

Acțiunile vin după ce un audit realizat de Agenția Franceză Anticorupție (AFA) a identificat potențiale nereguli în contractele publice atribuite de Cojop și Solideo. Investigația actuală, sub jurisdictia Brigăzii de Crimă Economică, se concentrează pe suspiciuni de conflict de interese, favoritism și mascarea favoritismului.

Conform Le Monde, informațiile obținute, confirmate de Parchetul National Financiar (PNF), indică faptul că AFA și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu conflictele de interese și încălcările eticii încă de la începutul anului 2021.

Conform presei franceze, autoritățile anticorupție implicate sunt hotărâte să descopere toate neregulile pentru a putea menține integritatea Jocurilor. De asemenea, în pofida scandalului, atenția organizatorilor va rămâne îndreptată către pregătirile pentru unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive globale.

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *