Coreea de Sud, investigație cu privire la tragedia de Halloween. Bilanțul morților a ajuns la 154

Anchetatorii din Coreea de Sud au analizat luni imagini de la peste 50 de camere de televiziune cu circuit închis de stat și private, precum și de pe rețelele de socializare, în căutarea unor răspunsuri la modul în care un val de petrecăreți de Halloween au murit.

154 de morți după festivalul din Coreea de Sud

În timp ce țara a început o săptămână de doliu, bilanțul morților a urcat la 154. Alte 149 de persoane au fost rănite, dintre care 33 în stare gravă. Cel puțin 26 de cetățeni din 14 țări se numără printre cei decedați.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a cerut o investigație amănunțită, iar autoritățile au declarat că se concentrează pe reconstituirea perioadei premergătoare valului și pe verificarea posibilității ca cineva să fi fost responsabil pentru declanșarea tragediei.

„Analizăm înregistrările CCTV pentru a afla cauza exactă a accidentului. Vom continua să interogăm mai mulți martori, inclusiv angajați ai magazinelor din apropiere”, a declarat reporterilor șeful anchetatorilor din cadrul poliției, Nam Gu-jun, citat de Reuters.

Zeci de mii de petrecăreți, mulți dintre ei adolescenți, s-au înghesuit sâmbătă pe străzile mici și pe aleile din popularul cartier Itaewon pentru prima festivitate de Halloween fără restricții din ultimii trei ani. Haosul a izbucnit atunci când oamenii s-au înghesuit pe o alee deosebit de îngustă și în pantă.

Primul ministru Han Duck-soo, care conduce o echipă de intervenție ce se ocupă de accident, a declarat că identificarea victimelor este aproape finalizată și că pregătirile pentru înmormântare pot avansa, promițând sprijin pentru familiile îndoliate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *