Coreea de Sud încearcă să liniștească Beijingul cu privire la legăturile cu SUA

Ministrul de externe din Coreea de Sud Park Jin va efectua luni prima sa vizită în China, în timp ce guvernul președintelui Yoon Suk-yeol încearcă să liniștească Beijingul în legătură cu relația lor, în ciuda legăturilor mai puternice cu Statele Unite și a tensiunilor legate de Taiwan.

Park are programată o ședere de trei zile în orașul portuar Qingdao din estul țării, în timpul căreia va purta discuții cu ministrul chinez de externe Wang Yi, a anunțat ministerul de externe de la Seul. Park este primul oficial la nivel înalt care călătorește în China de când Yoon a preluat funcția în luna mai.

Coreea de Sud face tot posibilul să liniștească Beijingul

Călătoria sa are loc după ce Beijingul și-a exprimat indignarea față de vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan săptămâna trecută. China revendică insula autoguvernată ca fiind a sa. Yoon s-a confruntat cu critici din partea parlamentarilor – unii din partidul său de guvernământ – pentru că nu s-a întâlnit cu Pelosi. Yoon, care se afla în vacanță, a avut în schimb o convorbire telefonică cu aceasta. Biroul său a declarat că decizia a fost luată în considerarea intereselor naționale și că nu a existat nicio presiune din partea Beijingului.

Miza vizitei lui Park este ridicată, în condițiile în care Seulul se află pe o linie fină între alianța sa cu Statele Unite și China, principalul partener comercial al Coreei de Sud, pe fondul intensificării rivalității lor. Park a declarat că deplasarea sa va fi o șansă de a reduce neînțelegerile și de a stimula cooperarea în domenii precum comerțul, sănătatea și mediul.

„Prin promovarea activă a comunicării strategice la nivel înalt, putem avea o mai bună înțelegere reciprocă, putem reduce neînțelegerile inutile și putem extinde interesele comune”, a declarat el la o conferință de presă.

Park a precizat că, atunci când s-a întâlnit cu Wang la reuniunea miniștrilor de externe ai G20 de luna trecută din Thailanda, acesta a spus că întărirea alianței Coreei de Sud cu SUA și participarea la un forum economic pentru Asia susținut de SUA, despre care Beijingul a spus că a fost conceput pentru a decupla țările de economia sa, nu a fost menit să „neglijeze sau să lase deoparte” legăturile cu China.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

3 răspunsuri

 1. Wow, superb weblog layout! How long have you ever been blogging for?

  you made running a blog glance easy. The overall look of
  your website is magnificent, as smartly as the content material!
  You can see similar here sklep online

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.

  If you know of any please share. Appreciate
  it! I saw similar blog here: Scrapebox AA List

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thanks! You
  can read similar art here: List of Backlinks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *