Coreea de Sud a lansat trei rachete, după testul cu rachetă nord-coreeană

Armata sud-coreeana a anunţat că a lansat, astăzi, trei rachete aer-sol de precizie, ca răspuns la testul cu rachetă balistică nord-coreeană, care a căzut în apropiere de apele sud-coreene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Rachetele au fost lansate în ape ” în apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeana”, a declarat armata într-un comunicat.

Coreea de Nord a lansat, astăzi, cel puţin zece rachete de diferite tipuri, a precizat armata sud-coreeană.

Statul Major Întrunit al Coreei de Sud a declarat că aceste lansări marchează prima dată când o rachetă balistică nord-coreeană cade în apropierea apelor teritoriale ale Coreei de Sud – la sud de linia de demarcaţie nordică – de la divizarea Coreei, potrivit News.ro.

Racheta balistică nord-coreeană a aterizat la aproximativ 60 kilometri de orașul Sokcho din sud și a declanșat alarme de raid aerian pe insula Ulleungdo.

Atât liderii din Coreea de Sud, cât și din Japonia au convocat întâlniri de securitate națională.

Este cea de-a 29-a lansare a Coreei de Nord din acest an, potrivit unei numărători realizate de CNN, şi vine după ce Statele Unite şi Coreea de Sud au început, ieri, exerciţii militare programate anterior, care implică participarea a 240 de aeronave şi mii de militari din ambele ţări, potrivit Departamentului american al Apărării.

Ultimele teste au avut loc, de asemenea, după ce şeful organismului de supraveghere nucleară al ONU a avertizat, săptămâna trecută, că Phenianul ar putea să se pregătească pentru un test nuclear.

Facebook

Comentarii

87 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *