Coreea de Nord se pregătește să primească primii turiști după patru ani de restricții

Un grup de turiști ruși se pregătește să intre în Coreea de Nord, fiind primii străini care obțin vize de călătorie de la începutul anului 2020, când au fost impuse restricții severe la frontieră din cauza pandemiei COVID-19. Informația a fost confirmată de autoritățile provinciale ruse și de un ghid turistic occidental, potrivit Reuters.

Coreea de Nord a impus unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume în timpul pandemiei și încă nu a redeschis complet țara pentru vizitatorii străini. Cu toate acestea, o agenție cu sediul la Vladivostok a organizat călătoria în colaborare cu guvernatorul regiunii ruse Primorsky Krai, care se învecinează cu Coreea de Nord. Guvernul regional a confirmat că această călătorie a fost planificată în urma discuțiilor dintre guvernator și oficialii nord-coreeni în decembrie, când acesta a vizitat Phenianul.

Turul, programat să aibă o durată de patru zile, va începe pe 9 februarie și va include vizite la Phenian și o stațiune de schi, conform unui itinerar disponibil online.

Simon Cockerell, directorul general al Koryo Tours din Beijing, care nu este implicat în această călătorie, a confirmat că partenerii săi din Coreea de Nord au aprobat vizita rușilor, dar au subliniat că aceasta va avea loc în circumstanțe speciale. Cu toate acestea, Cockerell a avertizat că acesta nu ar trebui să fie privit ca un semn sigur al unei deschideri mai largi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *