Coreea de Nord lansează rachete înaintea exercițiilor militare ale Coreei de Sud și SUA

Coreea de Nord a anunțat că a efectuat teste cu rachete de croazieră lansate de pe submarin, la câteva zile după ce liderul său Kim Jong Un a ordonat trupelor sale să se pregătească pentru a respinge „mișcările frenetice de pregătire de război” ale rivalilor săi.

Testul a avut loc duminică, cu o zi înainte ca armata americană și cea sud-coreeană să înceapă exerciții militare comune la scară largă, pe care Coreea de Nord le consideră o repetiție pentru invazie. Aceste exerciții se anunță a fi cele mai mari organizate în ultimii ani. Exercițiile sud-coreene și americane includ o simulare pe calculator numită Freedom Shield 23 și mai multe exerciții combinate de antrenament pe teren, cunoscute colectiv sub numele de Warrior Shield FTX.

Agenția oficială de știri Korean Central News Agency a declarat luni că lansările de rachete au fost menite să confirme fiabilitatea sistemului de arme și să măsoare operațiunile ofensive subacvatice-suprafață ale unităților submarine ale țării.

După un an record în ceea ce privește testarea rachetelor, demonstrațiile de armament ale Coreei de Nord din acest an includ lansări de testare a unei rachete balistice intercontinentale, a unor rachete cu rază scurtă de acțiune și a unui presupus sistem de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune în ultimele săptămâni.

Experții spun că intensificarea testelor și amenințărilor Coreei de Nord este menită să indice capacitatea de a efectua atacuri nucleare în Coreea de Sud și împotriva continentului american.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *