Coreea de Nord denunţă noua strategie de apărare a Japoniei

Coreea de Nord a denunţat, astăzi, noua strategie defensivă a Japoniei, calificând-o drept o „ameninţare serioasă” împotriva păcii internaţionale şi care „a schimbat în mod fundamental” mediul securităţii regionale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Japonia şi-a prezentat noua politică de apărare al cărei obiectiv este de a creşte considerabil capacităţile sale militare în următorii cinci ani – inclusiv capacitatea sa de contraatac – ca răspuns la ameninţări provenind dinspre două puteri nucleare, China şi Coreea de Nord.

„Japonia creează o gravă criză de securitate, adoptând o nouă strategie de securitate ce oficializează efectiv posesia de capacităţi de lovitură preventivă împotriva altor ţări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Coreei de Nord într-un comunicat.

Noul document strategic al Japoniei avertizează că poziţiile militare ale Moscovei în Asia şi cooperarea ei cu China constituie „o puternică preocupare în materie de securitate”.

Casa Albă a declarat, în schimb, că această nouă strategie va „întări şi moderniza” alianţa militară a Japoniei cu SUA.

Facebook

Comentarii

83 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *