Coreea de Nord avertizează SUA privind doborârea rachetelor de testare

Coreea de Nord a declarat că orice acțiune de doborâre a uneia dintre rachetele sale de testare ar fi considerată o declarație de război și a acuzat exercițiile militare comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud, considerând că acestea duc la creșterea tensiunilor, a anunțat marți agenția nord-coreeană KCNA.

Kim Yo Jong, puternica soră a liderului Kim Jong Un, a avertizat într-o declarație că Pyongyangul va considera drept o „declarație de război” dacă SUA va întreprinde acțiuni militare împotriva testelor cu arme strategice ale Nordului.

De asemenea, ea a lăsat să se înțeleagă că Nordul ar putea lansa mai multe rachete în Oceanul Pacific. Statele Unite și aliații săi nu au doborât niciodată rachetele balistice nord-coreene, care sunt interzise de Consiliul de Securitate al ONU, dar întrebarea a atras o nouă atenție după ce Nordul a sugerat că va trage mai multe rachete deasupra Japoniei.

„Oceanul Pacific nu aparține domeniului Statelor Unite sau Japoniei”, a declarat Kim.

Analiștii au declarat că, în cazul în care Coreea de Nord își va duce la îndeplinire amenințarea de a transforma Oceanul Pacific într-un „poligon de tragere”, acest lucru ar permite statului izolat și înarmat nuclear să facă progrese tehnice, pe lângă faptul că va semnala hotărârea sa militară.

În replică, Ministerul Unificării din Coreea de Sud, care se ocupă de relațiile cu Nordul, a declarat că „dezvoltarea nechibzuită a rachetelor și a armelor nucleare” de către Pyongyang este de vină pentru deteriorarea situației.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *