Coreea de Nord amenință cu acțiuni fără precedent

Coreea de Nord a amenințat vineri că va adopta „reacții puternice și constante, fără precedent” dacă Statele Unite și Coreea de Sud vor continua exercițiile militare planificate, acuzându-i pe aliați de creșterea tensiunilor în regiune.

Într-o declarație transmisă de presa de stat KCNA, Ministerul de Externe al Nordului a mai spus că va lua în considerare acțiuni militare suplimentare în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU, sub influența Statelor Unite, va continua să exercite presiuni asupra Pyongyangului.

Declarația a fost făcută în contextul în care Coreea de Sud și Statele Unite se pregătesc pentru exerciții militare anuale, ca parte a eforturilor de a contracara mai bine amenințările nucleare și cu rachete tot mai mari ale Coreei de Nord.

Aliații vor organiza săptămâna viitoare exerciții de masă la Washington cu scopul de a îmbunătăți operațiunile activelor nucleare americane și vor organiza luna viitoare exerciții regulate de primăvară Freedom Shield în Coreea de Sud, a declarat vineri Ministerul Apărării de la Seul.

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *