Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat, astăzi, cel puţin o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat armata sud-coreeană, la doar câteva ore după o altă lansare noaptea târziu a unei rachete cu rază scurtă de acţiune, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea Japoniei”, au declarat şefii de stat major interarme sud-coreeni într-un comunicat.

Cu câteva ore mai devreme, Seulul a declarat că a detectat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune lansată din regiunea Phenianului duminică seara.

Racheta a parcurs aproximativ 570 de kilometri și ajuns la o altitudine maximă de peste 6.000 kilometri, apoi a căzut în mare la vest de Hokkaido, în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Racheta se poate deplasa, însă, la peste 15.000 km, ceea ce înseamnă că poate ajunge oriunde în Japonia şi în partea continentală a Statelor Unite, a declarat viceministrul parlamentar al apărării, Shingo Miyake.

Statele Unite şi Coreea de Sud au participat vineri la cea de-a doua sesiune a Grupului consultativ nuclear la Washington, concentrată pe descurajarea nucleară, în cazul unui conflict cu Nordul.

Cu această ocazie, Casa Albă a avertizat că orice atac nuclear al Phenianului va pune capăt regimului nord-coreean.

Duminică, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Nord a denunţat un plan al aliaţilor de a adăuga un exerciţiu nuclear la testele militare comune anuale de anul viitor.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *