Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, dar nu au fost disponibile imediat alte detalii, cum ar fi raza de zbor a proiectilului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Lansarea este cea mai recentă dintr-un an record de teste cu rachete efectuate de Nord, inclusiv un test cu o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută, într-un moment în care există temeri tot mai mari că Phenianul s-ar putea pregăti pentru primul său test al unui dispozitiv nuclear din 2017.

Tot miercuri, armata sud-coreeană a anunţat că a recuperat şi analizat resturi ale unei rachete lansate de Phenian peste linia care serveşte drept graniţă maritimă de facto între cele două ţări. Bucata recuperată a fost identificată ca fiind o rachetă nord-coreeană SA-5, a precizat Ministerul sud-coreean al Apărării într-un comunicat, preluat de AFP.

Racheta SA-5 poate fi folosită şi ca rachetă sol-sol. Rusia a folosit recent o rachetă sol-aer similară ca rachetă sol-sol în războiul din Ucraina, se mai arată în comunicat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *