Macron – cocoş jumulit. Rusia contraatacă

Revista parlamentară franceză L’Hémicycle a formulat vineri plângere penală după ce un website prorus a editat grafic, într-o înregistrare video, una dintre coperţile sale, pentru a-l prezenta pe preşedintele, Emmanuel Macron, în ipostaza unui cocoş fără pene, a declarat vineri agenţiei France Presse avocatul revistei.

Dezvăluită de ziarul Le Parisien, respectiva secvenţă a fost publicată marţi pe website-ul pravda-fr.com. În timp ce coperta originală a revistei, prezentată la o emisiune a postului France 24, înfăţisa un cocoş, cea care a apărut pe website-ul prorus, în înregistrarea video modificată, îl caricaturizează pe preşedintele francez în imaginea unui cocoş fără pene, adăugând titlul: „Canalul francez France 24 discută despre noua copertă a revistei HMICYCLE (sic!) cu Macron sub forma unui cocoş jumulit”.

Un text care însoţeşte înregistrarea video publicată de pravda-fr.com face o legătură cu ideea preşedintelui Macron asupra unei „intrări a trupelor franceze în Ucraina”.

De partea sa, France Médias Monde, societatea care deţine postul France 24, a transmis că-şi rezervă dreptul de a formula propria plângere penală, dar „prioritatea” sa acum este de a „evalua impactul” înregistării şi de a combate dezinformarea.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *