Lupta pentru finala Copa America: Uruguay – Columbia

În a doua semifinală de la Copa America 2024, Uruguay va înfrunta Columbia. Meciul va avea loc joi, 11 iulie, începând cu ora 3:00.

Una dintre cele mai galonate echipe din istoria Copei America, Uruguay, a avut o fază a grupelor incredibilă. În primul lor meci, Uruguay și-a asigurat o victorie convingătoare cu 3-1 în fața Panama, marcând două goluri în ultimele zece minute. Apoi au surclasat cu 5-0 selecționata Boliviei, marcând trei goluri în ultimele 15 minute ale meciului. În ultimul lor meci din faza grupelor, echipa lui Marcelo Bielsa a învins gazda turneului, SUA. În cele din urmă, Uruguay a ocupat primul loc în grupa lor cu nouă puncte din trei meciuri. În mod remarcabil, au marcat cele mai multe goluri în faza grupelor și au fost echipa cu cel mai mare punctaj în ultimele 15 minute, înscriind cinci goluri.

În faza eliminatorie, Uruguay s-a confruntat cu un adversar formidabil, Brazilia. Meciul a fost unul tensionat și aprig disputat. Uruguay a avut mai puțină posesie, dar a reprezentat o amenințare mai mare în plan ofensiv. Totuși, uruguayenii nu au reușit să găsească calea spre gol, iar jocul a trecut la penalty-uri. Acolo s-a impus echipa lui Bielsa, învingând Brazilia cu 4-2.

Columbia a rămas neînvinsă în faza grupelor Copa America, în ciuda faptului că se afla în aceeași grupă cu Brazilia. În primul lor meci, Columbia a învins Paraguay cu 2-1. A urmat apoi o victorie impunătoare cu 3-0 asupra Costa Rica. În meciul final din faza grupelor împotriva Braziliei, care a determinat câștigătoarea grupei, Columbia și-a asigurat rezultatul necesar cu o egalare în prima repriză, după ce Brazilia a deschis scorul. O remiză a fost suficientă pentru ca naționala Columbiei să termine în fruntea grupei.

În sferturile de finală, Columbia a fost singura echipă care nu a a ajuns la penalty-uri. Ei au învins confortabil Panama cu 5-0 pentru a ajunge în semifinalele Copa America. În prezent, Columbia este echipa cu cele mai multe goluri din turneu, 11.

Cu toate acestea, columbienii se confruntă de data aceasta cu un adversar mult mai puternic decât Panama. Uruguay a dat dovadă de o formă foarte bună, învingând Brazilia în sferturi. Deși sunt echipele cu cele mai multe goluri la acest turneu, miza unei semifinale și-ar putea pune amprenta astfel încât să vedem un joc mai închis.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *