Controlul Senatului SUA ar putea fi decis de rezultatele din Arizona și Nevada

În Arizona și Nevada e în curs numărarea a sute de mii de buletine de vot, care ar putea decide controlul asupra Senatului SUA. Oficialii din cele două state avertizează că procedura ar mai putea dura câteva zile.

Fie democrații, fie republicanii pot obține o majoritate în Senat, în urma rezultatului final al alegerilor din cele două state, după votul de marți. Un rezultat de egalitate ar transforma alegerile pentru Senat, din 6 decembrie, din Georgia, într-o bătălie decisivă pentru camera superioară, care are influență asupra numirilor judecătorești ale președintelui Joe Biden, notează Reuters.

În cursa pentru Camera Reprezentanților, republicanii sunt tot mai aproape de a prelua controlul de la democrații lui Biden. Majoritatea în Camera Reprezentanților le-ar da republicanilor drept de veto asupra agendei legislative a lui Biden și le-ar permite să lanseze investigații asupra administrației sale.

Republicanii și-au asigurat, deocamdată, cel puțin 211 din cele 218 locuri de care au nevoie pentru a obține majoritatea în Camera Reprezentanților, în timp ce democrații au obținut 197 de mandate.

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *