Consiliul Federației Ruse a ratificat anexarea a patru regiuni ucrainene

Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a aprobat, astăzi, anexarea a patru regiuni ucrainene în Federaţia Rusă, ceea ce înseamnă că Moscova este pe cale să încheie formalitățile pentru preluarea teritoriilor ucrainene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o şedinţă desfăşurată astăzi, Consiliul Federaţiei a votat în unanimitate ratificarea legislaţiei de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma votului similar care a avut loc ieri în Duma de Stat, camera parlamentară inferioară.

Documentele vor ajunge acum din nou la Kremlin, pentru a fi aprobate de preşedintele Vladimir Putin, ceea ce va încheia procesul de anexare formală a celor patru regiuni.

Rusia a declarat anexările, după ce a organizat săptămâna trecută referendumuri în zonele ocupate în Ucraina. Guvernele occidentale, alături de Kiev, dar și oficialii europeni și ai alianței nord-atlantice au respins aceste scrutine, în urma cărora au fost anexate regiuni care reprezintă în jur de 18% din teritoriul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *