Consiliul Europei va organiza un summit dedicat războiului din Ucraina

Consiliul Europei va organiza un summit la care vor participa şefii de stat sau de guvern din statele sale membre, pe 16 şi 17 mai 2023, la Reykjavik (Islanda), în contextul provocărilor pe care invazia rusă în Ucraina le implică pentru misiunile acestei organizaţii în vederea apărării drepturilor omului şi statului de drept, relatează luni agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Iniţiativa de organizare a summitului este rezultatul unui raport care a fost realizat în luna octombrie de ”un grup de reflecţie la nivel înalt”, care a prezentat o serie de recomandări pentru a răspunde provocărilor reprezentate de războiul din Ucraina, în special pentru promovarea ”democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept”.

Şefa guvernului islandez, Katrin Jakobsdóttir, care va găzdui acest summit, a declarat că ţara sa este convinsă că Consiliul Europei are un rol esenţial în apărarea democraţiei şi a statului de drept.

Consiliul Europei a condamnat invazia rusă în Ucraina, ceea ce a condus la excluderea  Federației Ruse din această organizaţie.

Facebook

Comentarii

70 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *