Consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu, la „Iniţiativa Kiev”

Consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu a reiterat sprijinul României pentru „independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele recunoscute la nivel internaţional”.

„Un nou format diplomatic și de securitate, Inițiativa Kiev, a fost fondat astăzi. Vecinii europeni ai Ucrainei participă deja la lucrările sale. Aceștia sunt Polonia, Ungaria, România, Slovacia și statele baltice. Vom implica treptat și alte țări. În formatul Inițiativa Kiev activitatea se desfășoară la nivelul consilierilor de politică externă ai șefilor de stat”, a anunțat ieri preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski a precizat că „acest format ne permite să ne întărim cooperarea în regiune și să ne protejăm interesele, în primul rând în domeniul securității”.

România a fost reprezentată de consilierul prezidenţial pentru afaceri europene Luminiţa Odobescu, care a declarat că au fost discutate „subiecte legate de invazia Federaţiei Ruse, inclusiv o evaluare strategică la şase luni de la declanşarea războiului, aspecte vizând integrarea europeană şi euro-atlantică a Ucrainei, precum şi sprijinul acordat statului vecin de comunitatea internaţională în multiple domenii”.

„În cadrul reuniunii, am reiterat sprijinul României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele recunoscute la nivel internaţional, şi am subliniat contribuţia semnificativă a ţării noastre în ceea ce priveşte sprijinul acordat Ucrainei, pe plan politic, umanitar, economic, inclusiv în diminuarea riscurilor legate de securitatea alimentară. Împreună cu omologii mei, am evidenţiat sprijinul pentru Ucraina în cadrul Uniunii Europene şi NATO, în special pentru promovarea aspiraţiilor europene ale acestui stat şi stimularea susţinerii politice, care trebuie reflectată, totodată, şi prin sprijin tehnic. De asemenea, am exprimat interesul României de a participa la reconstrucţia Ucrainei”, a scris pe Facebook consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu, fost ambasador al României la UE.

H. Blidaru

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you been running a blog for?

    you make blogging look easy. The entire look of your website is magnificent, as neatly
    as the content material! You can see similar here najlepszy sklep

  2. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
    but I’m not seeing very good results. If you know of any please
    share. Thank you! I saw similar text here:
    Backlink Portfolio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *