Conservatorii germani cer interzicerea completă a importurilor agricole și alimentare din Rusia și Belarus

Grupul conservator CDU/CSU din Bundestagul german a lansat o propunere îndrăzneață menită să reducă puterea economică a Rusiei în contextul conflictului din Ucraina. Aceștia urmăresc interzicerea totală a importurilor agricole și alimentare din Rusia și Belarus, subliniind că acestea reprezintă o sursă vitală de finanțare pentru eforturile militare ale Kremlinului.

Albert Stegemann, expertul agricol al CDU, a atras atenția asupra importanței acestei măsuri, afirmând că Rusia utilizează exporturile din industria agricolă și alimentară pentru a-și finanța războiul din Ucraina. „Acest lucru trebuie prevenit. Taxele mai mari pe grâul rusesc nu sunt suficiente”, a subliniat Stegemann.

Propunerea vine în contextul în care CDU se pregătește să intre într-o coaliție de guvernare cu SPD, Verzii și FDP, iar partidul își consolidează poziția politică prin abordarea unor subiecte de interes major pentru germani. Astfel, interzicerea importurilor din Rusia și Belarus se plasează în centrul agendei politice a CDU, având ca scop consolidarea securității și independenței economice a Germaniei.

Această mișcare reflectă, de asemenea, preocuparea crescută a Uniunii Europene cu privire la dependența sa de importurile rusești în sectorul agricol. În timp ce Comisia Europeană examinează posibilitatea impunerii de tarife pe importurile agricole rusești, CDU ia inițiativa de a promova o interdicție completă în Germania, fără aștepta o decizie la nivelul UE.

Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la legalitatea unei astfel de măsuri la nivel național, având în vedere politica UE. Deși CDU insistă că această acțiune este necesară pentru securitatea și suveranitatea Germaniei, Comisia Europeană ar putea să o considere incompatibilă cu legislația comunitară.

Propunerea va fi discutată în Bundestag joi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *