Traficanții de droguri se împușcă pe străzile Bruxelles-ului

Din cauza unui conflict tot mai intens între grupările rivale de traficanți de droguri, capitala Belgiei a fost martora a șapte atacuri armate în ultimele opt zile. În urma împușcăturilor, mai multe persoane au suferit răni grave, iar o victimă și-a pierdut viața.

Autoritățile pun acest conflict pe seama sosirii unor noi grupări de traficanți de droguri din Marsilia. În plus, mafia marocană și albaneză au devenit tot mai active în capitala UE.

Belgia joacă un rol mare pe piața ilegală a drogurilor din Europa, din cauza portului Antwerp, care reprezintă principala poartă de intrare a drogurilor pe piaţa europeană.

Numai anul trecut autoritățile belgiene au confiscat o cantitate record de cocaină în acest port – 116 de tone. Potrivit experților, această creștere alarmantă a traficului de droguri este considerată principala cauză a intensificării violenței în rândul grupărilor de crimă organizată, care se infiltrează din ce în ce mai mult în societate.

Incidentele recente au evidențiat vulnerabilitatea Bruxellesului în fața criminalității legate de droguri, subliniind problemele socio-economice cu care se confruntă diverse cartiere. Criminologii atrag atenția asupra problemelor structurale ale orașului, inclusiv cei 19 primari diferiți de „sectoare”, cele nouă zone de poliție, dar și resursele și jurisdicțiile împrăștiate pe niveluri local, regional și federal.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *