Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein a fost anulată. De la el a început Mişcarea #MeToo

Curtea de Apel din New York a anulat joi condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală din 2020 a fostului producător Harvey Weinstein, o vedetă de la Hollywood, şi a ordonat iniţierea unui nou proces, informează AFP, conform Agerpres.

Mişcarea #MeToo a fost declanşată de dezvăluiri făcute despre comportamentul de prădător sexual al lui Harvey Weinstein, a cărui influenţă asupra industriei de la Hollywood a fost cândva imensă.

Curtea de Apel a estimat că anumite erori de procedură au fost comise în timpul procesului iniţial, care a reprezentat o mare victorie pentru mişcarea #MeToo. Harvey Weinstein a fost condamnat la închisoare şi în urma unui proces separat ce a avut loc la Los Angeles.

În timpul procesului din New York, au fost admise „în mod eronat” în instanţă o serie de mărturii referitoare la alte fapte decât cele comise asupra reclamanţilor, potrivit unuia dintre judecătorii de la Curtea de Apel. Acele mărturii „au prezentat o imagine extrem de prejudiciabilă” a lui Harvey Weinstein.

„Soluţia pentru aceste erori şocante este un nou proces”, a continuat acelaşi judecător.

Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare la New York în 2020 pentru viol şi agresiuni sexuale.

Apoi, în 2023, fostul producător de film a fost condamnat şi la 16 ani de închisoare la Los Angeles pentru fapte similare.

Harvey Weinstein a fost cofondator al studioului cinematografic Miramax, care a lansat de-a lungul anilor numeroase filme de mare succes, precum „Shakespeare in Love” şi „Pulp Fiction”.

Studioul pe care l-a înfiinţat ulterior şi care îi poartă numele şi-a declarat falimentul în martie 2018.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *