Noul management al Twitter îngrijorează UE

Decizia Twitter de a-și închide biroul din Bruxelles, urmată de concedierea a mii de angajați, provoacă îngrijorări cu privire la posibila nerespectare de către companie a noilor reguli europene împotriva conținutului online ilegal, a atenționat comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders.

Reynders, care s-a întâlnit cu reprezentanții Twitter la sediul european al platformei de socializare din Dublin, a cerut clarificări de la companie, a declarat un oficial al Comisiei Europene pentru Reuters.

„Reprezentanții Twitter au reafirmat angajamentul companiei de a asigura respectarea deplină a regulilor UE. Comisarul Reynders a luat act de acest lucru și a cerut ca Twitter să transpună acest angajament în măsuri concrete”, a spus oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Noile reguli cunoscute sub numele de Digital Services Act, care se vor aplica din februarie 2024, impun platformelor online măsuri suplimentare pentru a elimina conținutul ilegal. Dacă companiile nu se vor conforma noilor reguli acestea riscă amenzi de până la 6% din cifra lor anuală de afaceri globală.

Twitter a concediat directori de top și a impus reduceri masive ale locurilor de muncă cu puține avertismente după preluarea tumultuoasă a companiei de către miliardarul Elon Musk luna trecută.

Aproximativ jumătate din forța de muncă – aproximativ 3.700 de angajați – a fost disponibilizată, în timp ce peste 1.000 de angajați au demisionat.

Ultimii doi angajați ai Twitter din Bruxelles nu mai fac parte din companie, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema, vorbind sub condiția anonimatului. Echipa, care a interacționat cu oficialii Comisiei pe probleme de politică și reglementare, număra inițial șase persoane.

Reynders a avertizat, de asemenea, Twitter și alte companii de tehnologie să acționeze mai mult pentru a combate discursul instigator la ură din online, deoarece ultimele date au arătat că acestea au eliminat mai puțin conținut în acest an decât în anii precedenți.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *