Comunitatea LGBTQ+ din Italia se plânge de discriminare

Comunitatea LGTBQ+ din Italia acuză guvernul de dreapta al Giorgiei Meloni că a călcat în picioare drepturile cuplurilor de același sex.

Pentru activiști, cel mai recent exemplu în acest sens a venit săptămâna aceasta, când Senatul a votat împotriva unui regulament al Comisiei Europene pentru recunoașterea transfrontalieră a părinților de același sex. Italia s-a alăturat astfel grupului de la Vișegrad – format din Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia – în refuzul de a transpune regulamentul.

Vestea a indignat comunitatea LGTBQ+ din țară, care a acuzat în repetate rânduri guvernul lui Meloni de discriminare, subliniind o strategie de propagandă anti-gay și înăsprirea normelor împotriva părinților de același sex.

Partidul de guvernământ, cu rădăcini neofasciste, a condus votul împotriva regulamentului european, invocând îngrijorarea că recunoașterea părinților de același sex ar putea submina actuala interdicție privind sarcina surogat.

Legislația italiană consideră în prezent că maternitatea surogat reprezintă o ofensă adusă demnității femeilor.

„Veto-ul este fals. Propunerea europeană nu ar schimba interdicția actuală și nici nu ar forța recunoașterea părinților italieni de același sex care au recurs la o mamă surogat în străinătate”, a declarat pentru Euronews Vincenzo Miri, președintele Rete Lenford, o asociație care oferă asistență juridică persoanelor homosexuale. Propunerea europeană ar afecta doar părinții deja recunoscuți în țara lor de origine, dar nici măcar acest lucru nu este obligatoriu.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *