Sânmartin, campioană națională la absorbția fondurilor europene la nivel de comune

Realizările Primăriei Sânmartin (Bihor) în materie de investiții, construcții, reabilitare, modernizare reprezintă o performanță spectaculoasă la nivel național. Nu întâmplător, comuna Sânmartin a ajuns – după două mandate ale primarului PSD, Cristian Laza – pe primul loc în România la absorbția fondurilor europene la nivel de comune.

Comuna Sânmartin, ieșită din comun!

”Proiectele puse în operă în Sânmartin au ajuns undeva la 45 milioane euro. Vorbim aici de modernizarea stațiunilor Băile Felix și Băile 1 Mai, reabilitarea termică a peste 20 de blocuri, introducerea rețelelor de gaz în comună, construirea unei școli și a unei grădinițe noi. Mai avem reabilitări de unități de învățământ, amenajarea unui punct de atracție turistică cu turn de belvedere în Betfia, introducere de rețele de canalizare și apă și multe altele” a declarat Primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, pentru Bihoreanul.

Cea mai mare investiție din Sânmartin

20 milioane de euro este finanțarea nerambursabilă obținută prin programul Anghel Saligny pentru introducerea gazului în comuna Sânmartin.

Școală nouă și smart

Investiția, realizată de Primăria Sânmartin, a presupus construirea unui corp de clădire cu 9 săli de clasă, renovarea claselor din clădirea veche, respectiv dotarea cu mobilier și cu table smart în fiecare sală. Aici studiază 345 de elevi, unii dintre ei venind prin transfer de la școlile din Oradea.

blank
blank

Grădinița „Prietenii copilăriei” din Sânmartin, construită anul trecut de Primărie printr-un proiect european în valoare de 500.000 de euro, a fost selectată pentru a fi prezentată ca exemplu de bune practici în Parlamentul European, fiind realizată la rândul ei cu fonduri europene.

blank

Cel mai mare Aquapark din nord-vestul României va fi construit în Băile Felix  

Investiția, care va fi realizată din fonduri europene și guvernamentale, va fi în valoare de circa 40 de milioane de euro. Amplasamentul va fi pe partea dreaptă la intrarea în Băile Felix, vizavi de Hotel President.

blank
blank
blank

În aceste condiții, următorul mandat al administrației condusă de primarul PSD Cristian Laza anunță trecerea la o etapă de superdezvoltare a zonei, care deja atinge standarde europene pe multe paliere.

Facebook

Comentarii

6 răspunsuri

  1. Normally I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

  2. Whats up very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally?KI am happy to seek out a lot of useful info here in the submit, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  3. ProNerve 6 nerve relief formula stands out due to its advanced formula combining natural ingredients that have been specifically put together for the exceptional health advantages it offers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *