Compania lui Trump, condamnată pentru fraudă fiscală

Donald Trump va afla vineri cum va fi pedepsită compania care îi poartă numele, după ce a fost găsită vinovată că a plănuit să fraudeze autoritățile fiscale timp de 15 ani. Un judecător din statul New York va impune sentința după ce luna trecută jurații din Manhattan au găsit vinovați doi afiliați ai Trump Organization de 17 acuzații penale.

Sentința vine la trei zile după ce judecătorul Juan Merchan de la tribunalul penal din Manhattan a dispus ca Allen Weisselberg, care a lucrat pentru familia Trump timp de o jumătate de secol și a fost directorul financiar al companiei, să fie închis pentru cinci luni după ce a depus mărturie ca martor principal al acuzării.

Compania lui Trump riscă doar o sancțiune maximă de 1,6 milioane de dolari, dar a declarat că intenționează să facă apel. Nimeni altcineva nu a fost acuzat și nici nu riscă pedeapsa cu închisoarea în acest caz.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care a instrumentat cazul, desfășoară în continuare o anchetă penală privind practicile de afaceri ale lui Trump. Cazul a fost mult timp un ghimpe în coasta fostului președinte republican, care îl numește parte a unei „vânători de vrăjitoare” din partea democraților care nu-l plac pe el și politica sa.

Trump se confruntă, de asemenea, cu un proces civil în valoare de 250 de milioane de dolari intentat de procurorul general al statului, Letitia James, care îl acuză pe el și pe copiii săi adulți Donald Trump Jr, Ivanka Trump și Eric Trump că și-au umflat averea netă și valoarea activelor companiei sale pentru a economisi bani la credite și asigurări.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *