Compania Enel se îndreaptă spre Sicilia pentru a face față dominației chineze

La poalele muntelui Etna, în vechiul oraș Catania din Sicilia, compania de utilități Enel a început lucrările la o fabrică gigantică, cu ambiția de a contribui la eliminarea dominației Chinei pe piața energiei solare și de a impulsiona sudul subdezvoltat al Italiei.

Proiectul de extindere de 15 ori a capacității centralei 3Sun a Enel este deosebit de relevant în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să accelereze trecerea la sursele de energie regenerabile și să pună capăt dependenței sale de gazul rusesc. De asemenea, proiectul beneficiază de sprijinul prim-ministrului Italiei, Giorgia Meloni, care a preluat conducerea în octombrie și care s-a angajat să stimuleze energiile regenerabile în sudul țării pentru a încerca să remedieze decenii de subdezvoltare.

Până în prezent, ajutorul practic pentru un proiect care va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă, a venit din partea Uniunii Europene. Aceasta a oferit 188 de milioane de euro din investiția totală de 600 de milioane de euro, iar Enel a furnizat restul, după ce Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a companiei de utilități, a decis să își extindă centrala siciliană în ianuarie.

Compania spune că producția chineză va fi probabil mai ieftină, deși își propune să reducă diferența. De asemenea, aceasta spune că panourile sale sunt mai bune și că 3Sun va fi cel mai mare producător de panouri solare bifaciale de înaltă performanță din Uniunea Europeană până în 2024.

Cu ajutorul unei noi structuri de celule solare dezvoltate de Enel Green Power, panourile bilaterale vor putea capta lumina solară pe două suprafețe și vor putea converti 30% din lumina solară care le atinge în energie, față de o eficiență medie de aproximativ 20%.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *