Francezii închid un reactor nuclear, din cauza caniculei

Compania franceză EDF a decis să scoată din funcțiune reactorul nuclear de 1,3 gigawați, Golfech 2, din cauza temperaturilor excesive.

Reactorul nuclear Golfech 2, situat în apropierea orașului Toulouse, a fost oprit temporar luni, în condițiile în care Franța se confruntă cu caniculă. Această decizie nu este singulară. Impactul creșterii temperaturilor asupra centralelor nucleare a fost resimțit dincolo de Golfech 2. De-a lungul râului Ron, în regiunea de sud-est, nivelul temperaturii apei la alte două centrale a depășit orientările guvernamentale pentru răcirea nucleară. Datele Refinitiv indică faptul că aceste niveluri au depășit pragurile recomandate, necesitând o monitorizare atentă și potențiale ajustări operaționale.

Uzina Bugey, o altă unitate EDF, a emis anterior avertismente de producție din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Gravitatea situației este subliniată de declarațiile ministrului francez al sănătății, Aurelien Rousseau. Acesta a avertizat că sudul Franței s-ar putea confrunta cu „alerte roșii” din cauza valului de căldură anticipat. Meteo France, agenția națională de meteorologie, a emis deja o alertă portocalie, care acoperă o parte semnificativă a țării, indicând că temperaturile ar putea varia între 35 și 38 de grade Celsius.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *