Comisia Europeană investighează Tik Tok

Uniunea Europeană a anunțat luni că investighează dacă TikTok a încălcat noile reguli digitale stricte ale comunității, în vederea curățării rețelelor sociale și a menținerii în siguranță a utilizatorilor de internet.

Comisia Europeană, ramura executivă a UE, a declarat că a „deschis proceduri formale pentru a evalua” dacă TikTok a încălcat Legea privind serviciile digitale, care a intrat în vigoare anul trecut.

DSA este un set extins de reglementări concepute pentru a menține utilizatorii de internet în siguranță online, inclusiv cerințe pentru a facilita semnalarea conținutului dăunător sau ilegal, cum ar fi discursul instigator la ură, pentru a oferi utilizatorilor alternative la recomandările algoritmice și pentru a interzice reclamele care vizează copii.

Comisia se concentrează asupra faptului dacă TikTok face suficient pentru a reduce „riscurile sistemice” care decurg din designul său, inclusiv „sisteme algoritmice” care ar putea stimula „dependențe comportamentale”. Comisia europeană a spus că măsurile, inclusiv instrumente de verificare a vârstei, pentru a împiedica minorii să găsească „conținut neadecvat” ar putea să nu fie „rezonabile, proporționale și eficiente”.

„Protecția minorilor este o prioritate maximă de aplicare pentru DSA. Fiind o platformă care ajunge la milioane de copii și adolescenți, TikTok trebuie să respecte pe deplin DSA și are un rol deosebit de jucat în protecția minorilor online”, a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă, într-un comunicat de presă.

TikTok are „funcții și setări de pionierat pentru a proteja adolescenții și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să aibă acces la platformă, probleme cu care se confruntă întreaga industrie”, a spus compania într-un comunicat.

Comisia investighează, de asemenea, măsurile de confidențialitate ale TikTok pentru minori, transparența sa în reclame și dacă oferă cercetătorilor acces la date.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *