Comisia Europeană dezminte candidatura Ursulei von der Leyen la conducerea NATO

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu candidează la funcţia de secretar general al NATO, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Cotidianul britanic ”The Sun” publicase informaţia că – potrivit unei surse diplomatice – von der Leyen urmăreşte să devină succesoarea lui Jens Stoltenberg la conducerea Alianţei Nord-Atlantice.

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început invazia rusă în Ucraina, şi urmează să se încheie în 30 septembrie anul acesta.

Politicianul norvegian, în vârstă de 63 de ani, este secretar general al NATO de aproape nouă ani, timp în care termenul pentru plecarea din funcţie a fost amânat de trei ori.

Recent, au apărut speculaţii conform cărora, în contextul războiului din Ucraina, ar putea avea loc o nouă prelungire. În acelaşi timp, unii diplomaţi au afirmat că menţinerea lui Stoltenberg la conducere ar putea da impresia că NATO nu poate ajunge la un acord privind un nou secretar general.

Facebook

Comentarii

70 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *